Despre Alexandra Ion

busy_bee-oradea
busy_bee-oradea
busy_bee-oradea
busy_bee-oradea
busy_bee-oradea

Cu o pasiune profundă pentru dezvoltarea copiilor și educație, m-am dedicat domeniului educațional încă de la vârsta de 16 ani, inițiindu-mi parcursul profesional ca și coordonator la cercetași. Această experiență timpurie mi-a modelat perspectiva asupra învățării experiențiale și a importanței comunității în dezvoltarea tânără. Am urmat apoi Facultatea de Psihologie și am obținut un master în Psihologie Educațională, Consiliere Școlară și Vocațională, consolidându-mi înțelegerea teoretică și practică în domeniul dezvoltării umane și al consilierii.

În timpul studiilor universitare, am fost voluntar în centre pentru copii cu deficiențe, o experiență care mi-a adâncit empatia și abilitățile de a mă conecta cu copii având diverse nevoi și fundamente.

Tot in timpul studiile universitare am descoperit si metoda Montessori, așadar, ulterior am urmat un curs de educator in acest tip de educatie alternativ, urmand sa aplic toate principiile Montessori ca educatoare într-o grădiniță cu acest specific între anii 2016 și 2018. Această experiență a fost esențială în formarea mea, consolidându-mi convingerea că mediul învățării trebuie să fie adaptat pentru a respecta ritmul unic de dezvoltare al fiecărui copil.

Interesul meu pentru metode inovatoare de educație m-a condus în Japonia, unde am participat la un curs de formare ca trainer a unei metode revoluționare ce vizează dezvoltarea capacităților cerebrale ale copiilor între 6 luni și 6 ani. Această experiență mi-a lărgit orizontul educațional și m-a echipat cu tehnici specifice pentru stimularea precoce a dezvoltării cognitive și emoționale a copiilor.

În continuarea drumului meu profesional, am devenit educatoare în Cluj-Napoca la o grădiniță de tipul Forest School, unde am aplicat principii de educație outdoor și am promovat învățarea prin explorare și joc în natură. Această etapă a întărit importanța conectării copiilor cu mediul înconjurător și a învățării centrate pe copil.

Culminând cu toate aceste experiențe valoroase, am co-fondat BusyBee, un proiect de suflet dezvoltat cu mare entuziasm, bucurie și implicare. BusyBee reprezintă viziunea mea asupra educației, fiind un spațiu unde copiii pot explora, învăța și crește într-un mediu stimulativ, susținut de o echipă dedicată dezvoltării lor integrale.

Prin toate aceste inițiative și roluri, m-am străduit să contribui la o lume în care educația este văzută ca un proces holistic, personalizat și plin de bucurie, pregătind copiii nu doar pentru școală, ci pentru viață.

Viziunea Centrului Busy Bee

Dezvoltarea autonomiei copiilor

Busy Bee aspiră să cultive independența și autonomia fiecărui copil, încurajându-i să ia decizii și să-și asume responsabilitatea.

Promovarea educației prin joacă

Centrul vizează integrarea jocului ca metodă principală de învățare, creând un mediu în care copiii învață natural și cu bucurie.

Crearea unui mediu sigur și încurajator

Busy Bee își propune să ofere un spațiu sigur și plin de căldură, unde fiecare copil se simte valorizat și înțeles.

Susținerea dezvoltării holistice

Viziunea include dezvoltarea echilibrată a aspectelor sociale, emoționale, fizice și cognitive ale copiilor, respectând ritmul unic al fiecărui individ.

Formarea curiozității și creativității

Centrul Busy Bee se angajează să stimuleze curiozitatea naturală a copiilor și să le dezvolte gândirea creativă prin explorare și experimentare.

Promovarea sănătății și bunăstării

O viziune cheie este promovarea unui stil de viață sănătos și activ, asigurând bunăstarea generală a copiilor.

Programează o vizită la Centrul Busy Bee